Pitkään ja hartaasti odotettu Minskin matka koitti. Matkakuumetta oli jo pitkään kärsitty ennen lähtöä.

Lähdimme matkaan siis isännän viedessä meidät Helsingin länsiterminaalille. Matkakumppanina minulla ja Pilvillä oli työkaverini Tiina ja hänen kaksi tiibetin terrieriä, Mauri ja Telma. Miliamin bussi oli parkkipaikalla valmiina. Pakattiin tavarat sinne ja koirat laitettiin häkkeihin, saatiin matkaliput ja sittten astuttiin laivaan.

Pari tuntia meni lahden ylitykseen ja yhden aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä alkoi pitkä bussimatka kohti Minskiä. Siispä päät tyynyyn ja jokainen yritti nukkua mahdollisuuksien mukaan.

 
Kukonlaulun aikainen aamupysähdys Liettuassa


Toinen, vähän myöhäisenpi ja pidempi pysähdys perinteisellä Vilnan Statoil huoltoasemalla. Rajalle vielä noin 35 kilometriä matkaa ja sieltä 2-3 tunnin ajo Minskiin. Rajallahan tietysti menee aikaa....

Oltiin sitten Minskissä myöhään perjantai-iltäpäivänä. Siinä koirien ulkoilutus ja läheisestä Mäkkäristä pikaruokaa. Tiina jaksoi illalla vielä pestä koirien tassuja puhtaaksi. 

Aamulla oli aikainen herätys kello 5.30 ja ennen kahdeksaa oltiin jo menossa näyttelypaikalle. Ilma oli kaunis ja enteili lämmintä säätää.

 
Tosta ovesta sisälle. Rakennus oli sen näköinen, ettei oikeen tienny mitä vielä pitäisi odottaa...

  
Lauantaina Winner-12 näyttelyssä on järjetön määrä ihmisiä, 9 kehää, aikataulut tehty 3 min/koira periaatteella. Kuuma kun helvetissä. Jos istui paikalla, niin ei hiki valunut.

Sunnuntaina oli paljon vähemmän ihmisiä ja lämpötila jokseenkin siedettävä.


Tuomari: Malgorzata Wieremiejczyk-Wierzchowska, Puola (sunnuntai)


Tästä tuli ostettua ruokaa. Hitsin hyvää possunlihaa!!

Kotimatkalle lähdettiin sunnuntaina BIS kehän jälkeen. Pysähdyttiin hienoon ja uuden aikaiseen ostoskeskukseen tuhlaamaan viimeiset Valkovenäjän ruplat. Näyttelypaikalla tosin kävi eurotkin joka kojuun. 

 

 
Tämä on Valkovenäjän puolelta, juuri tultu Liettuasta. Pysähdyttiin mennen tullen tällä asemalla. Nämä kuvat otettu mennessä. Laskettiin, että jonossa yli 300 rekkaa!!! Kaikki menossa Liettuaan. Kotiin päin mennessä oli pimeää ja satoi vettä. Rajalla meni kamalasti aikaa ja oli tiukka aikataulu, että ehdittiin laivaan!!! HUH!

 

Pilvi menestys Minskissä:
Valkovenäjän Voittaja 2012, Valkovenäjän Muotovalio ja Kansainvälinen Muotovalio

BY CH BYW-12 C.I.B.

Täydellinen menestys siis heart 

Tuulikki ja Pilvi kiittää Tiinaa, Mauria ja Telmaa matkaseurasta :) Käydään taas mäkkärillä wink