Odotuspäiviä 60 ja lauantai. Illalla Pilvi oli jo levoton ja aattelin, että seuraavana päivänä tapahtuu jotakin.

Aamulla klo 8.00 mittasin lämmöt 37.1´C. Pilvi oli jossain vaiheessa takapihalla pissalla ja meni puuvajan alle, niin kun monesti ennenkin ja nyt se ei meinannut tulla huutelemalla pois sieltä. Sain sen tulemaan, mutta se paineli mahansa kanssa toisesta kohtaa sinne takaisin. Kyllä sillon tuli mieleen, että voi jumaliste, jos se meinaa tonne jäädä, niin paljonko tota tarvii purkaa... Ei sitten uskaltanut pirpanaa päästää pihalle ilman hihnaa!!

Seuraavan kerran lämpöjen mittaus kello 13.40 ja olivat 38.1´C

Alkoi se ramppaaminen paikasta toiseen. Kävi mua koko ajan tökkimässä ja meni edellä takkahuoneen ovelle: "Että nyt se ovi auki, niin pääsen puuvajan alle!!" Siis juu EI, ei todellakaan mitään asiaa sinne enää. Ja sitten pentulaatikolle paiskomaan, puremaan, kiskomaan ja pöllyyttämään vanhaa pedattavaksi laitettua päiväpeittoa. Pilvi on aina tykänny myllätä.

Kello 16.20 Pilvi oli kun kakalla, mutta selkä köyryssäja häntä juuresta mutkalla ja sit lirahti lattialle ja sitten toisen kerran heti perään, oltiin taas pissalle menossa. Vedet tuli! Hups! Tässä taitaakin olla aika laittaa sakset ja vaaka valmiiksi pöydälle. Mitään isoja puhinoita ja puhkumisia ei ollut ja sitten alkoi tapahtua eli:

Bodeneis Fanny Fasta "Pilvi" on saanut viisi kaunista pentua, 
tänä kauniina talvisena päivänä Kangasalla 21.01.2012
syntymäjärjestyksessä kello 16.55-18.40:

1. poika/male 215g (hännällinen)
2. poika/male 224g (hännällinen) 
3. tyttö/girl 179g (hännätön)
4. tyttö/girl 218g (hännällinen)
5. tyttö/girl 207g(töpö)

Pilvi oli aivan loistava ja rauhallinen ensisynnyttäjä ja minä ensi kertaa kätilönä. Enkä olisi helpompaa harjoitus synnytystä saanut!! 

Kaikki meni kuin oppikirjassa! Oli kyllä eläinlääkärinumerot jo valmiina, jos tulee jotain, enkä olis hetkeekään epäröinyt soittaa tai lähteä hakemaan apua.


Päivi ehti paikalle kun kolme oli jo syntynyt. Pojat tulivat 8 min välen.
Aivan loistava kokemus ♥

Pojat syntyivat ihan peräkkäin, 8 minuutin välein. Oli siinä ensi kertalaisella heti kädet täynnä töitä. Sakke piti jo huudella apuun 

Tytöt syntyivät sitten seuraavaksi.

Päivi Männistölle piti tietysti soittaa, että täällä olis nyt niin kun tilanne päällä ihan justiinsa kun vedet meni. Kolme pirpanaa oli jo syntynyt kun Päivi ehti pelipaikalle. Posotti tulemaan syoraan agikisoista.  Siinä rupatellessa tuli kaksi pentua. Naureskelin siinä myöhemmin, että siinä se kasvattaja istuu vieressä ja minä otan kopin kun pentu tulee pihalle  Hoitelen kuivaamiset yms. ja pistän tissille.

Kaikki juuri syntyneet.

Väsynyt, mutta onnellinen äitikkä. 

 

noin 18 tuntia syntymästä, tänään aamupäivällä.

 

Hetki pärjätään ilman emoa.

 

Pennuille on syntymän jälkeen kertynyt painoa 17-22 grammaa.

Viime yö tuli melkein valvottua ja tarkistettua moneen kertaan, että pentulaatikossa on kaikki hyvin ja että jokainen on tissillä välillä.

Tuossa ne nukkuvat pentulaatikossa vieressäni, Pilvi ja pennut tyytyväisenä. Saa arvata kaksi kertaa, olenko kotona koko ensi viikon!! 

Hieno juttu oli minusta myös se, että Noora, mieheni 12 vuotias tytär, joka on meillä joka toinen viikonloppu ja monelle tuttu koiranäyttelyistä pienenä apulaisenani, sattui olemaan meillä pentujen syntymäviikonloppuna.

Oli tää vaan hei aika makeeta!!


Suuri kiitos kuuluu puhelin juttukaverilleni ja puhelinpäivystäjälle, joka varmasti jännitti kädet hiessä tapahtumia,  Pilvin kasvattajalle, Kirsille  ja sitten myöskin Päiville, joka tuli suoraan agikisoista katsomaan miten hienosti täällä onkaan pärjätty 

Niin ja jos jollakin sattuu oleen pentukuumetta, niin joku saattaa olla vielä vapaana....