Radiossa kerrottiin eilen että: "talven selkä on taittunut" Mihin se talvi meni? Onko sitä vielä? Kurkistus ikkunasta pihalle, juu on, ei ole vielä leskenlehtiä... Aattelin, että olenko tosiaan ollut niin pihalla... Mutta en sentään. Ulkona on vielä täysi talvi ja siitä pääsen edelleen nauttimaan. Mutta kun näillä pennuilla on niin mahdoton vetovoima, ettei malttaisi millään olla niistä erossa. Onhan mulla sitten aikaa kun natiaiset menevät Päiville ennen omiin koteihin lähtöä.

Pennuista on pienessä ajassa tullut reippaita koiran näköisiä otuksia  Etu- ja takapää harjoittelevat yhteistyötä edelleen. Käveleminenkin onnistuu jo jotenkin. Hännät on nousseet terhakkaasti ylös ja huiskuttavat iloisesti pyllyn heiluessa. Kynnetkin on kertaalleen leikattu. Toisilta pienemmän ja toisilta isomman huutokonsertin kera. Hampaan tappeja tuntuu jo suussa toisilla. Pilvillä maitoa on kivasti piisannut ja pian aloitetaan muidenkin eväitten maistelu.

Pentulaatikon ulkopuoliseen elämään on myös tutustuttu porukalla tepsuttelemalla pentulaatikon eteen laitetullla viltillä. Se oli tosi väsyttävää puuhaa. Toiset olivat reippaasti nuuksuttelemassa ja toiset vähän aremmin ja jos näytti siltä, että jänksättää, niin laiton heti takaisin pentulaatikkoon.

Näiden kuvien ottaminen oli myös jokseenkin haastava tehtänä. Miten saada pentu pysymään hetki paikallaan ja saada onnistunut otos... ja kun laskin pyyhkeen päälle, niin jokaisella pirpanalla meni pakki päälle. Peruuttamalla etenemistä. Isäntä koitti pysyä kameralla perässä... Ei ku ja ei ku 

 

Harmaa poika 

 

Ruskea poika 

 

Hännällinen tyttö 

 

Hännätön tyttö 

 

Töpö tyttö 

 

Penneleillä on kovasti haluja laajentaa reviiriään pentulaatikon ulkopuolelle ja ensin aattelin kaupasta hakee jonkun aitaus hässäkän, mutta kun sen käyttöaika on niin lyhyt, mniin isäntä sanoi, että ei tartte mitään ostaa, kyllä siihen tehdään aita vaikka itte. Jätän ratkaisun ja toteutuksen siis miehen tehtäväksi. Uutta päivitystä pukkaa taas ensi viikolla